Aquesta pàgina fa servir cookies per tal de millorar l'experiència de l'usuari. Per continuar navegant has d'acceptar la nostra política de cookies.

Més informació…   Accepta

FAQs

1. Quan comença i acaba el concurs?

El concurs comença el dia 25 de novembre de 2019 i finalitzarà el 30 d’abril de 2020 a les 13:00 h .

2. Què ha de fer un centre educatiu per participar-hi?

Per participar al concurs cal fer la inscripció utilitzant el formulari d’inscripció i rebreu un correu de confirmació que es genera automàticament al correu electrònic que heu indicat. Encara que l’escola hagi participat en d’altres edicions cal fer aquesta inscripció.

3. Com un centre educatiu pot optar a les activitats del Taller i/o el conta-contes?

En el moment de fer la inscripció heu d’indicar que hi voleu optar i indicant el nombre d’alumnes.

El criteri de selecció serà per estricte ordre de petició i amb prioritat per als centres educatius que no hagin rebut l’activitat en edicions anteriors. Les activitats es realitzaran entre el 9 de gener i el 2 d’abril.

4. Quins premis es donaran en aquesta edició?

Tots els centres educatius de Catalunya que participin en el concurs poden optar a un d’aquests premis

  • 2.000 € per al centre educatiu de Catalunya que reculli més piles i acumuladors portàtils.
  • 1.500 € per al centre educatiu de la província de Barcelona que reculli més piles i acumuladors portàtils per alumne.
  • 1.500 € per al centre educatiu de la província de Girona que reculli més piles i acumuladors portàtils per alumne.
  • 1.500 € per al centre educatiu de la província de Lleida que reculli més piles i acumuladors portàtils per alumne.
  • 1.500 € per al centre educatiu de la província de Tarragona que reculli més piles i acumuladors portàtils per alumne.
  • 2.000 per a l’escola amb la millor campanya per fomentar la recollida de piles del concurs APILO. Només podran optar a aquest premi, aquells centres educatius que participin en el concurs de recollida de piles i acceptin les condicions de participació establertes.

5. Un centre educatiu pot optar a qualsevol dels premis?

Sí. Però un centre educatiu només pot guanyar un dels sis premis d’aquesta edició i podrà optar als premis sempre i quan no hagi guanyat algun premi en les tres edicions anteriors. En el cas que un centre educatiu hagi guanyat en alguna edició anterior podrà optar a un premi després de participar en el concurs APILO, en almenys dues edicions posteriors a l’edició on va guanyar el darrer premi.

6. Què ha de fer un centre educatiu per optar al premi de la millor campanya?

Així com en la resta de premis, el fet d’haver-se inscrit en el concurs ja permet optar a la resta de premis, per optar a aquest premi de la millor campanya, a més a més el centre educatiu ha d’utilitzar el formulari disponible en aquesta web per pujar tot el contingut de la campanya i així poder optar-hi.

Els organitzadors s’encarreguen de validar les candidatures i publicar-les en aquest web. En el cas que no aparegui significarà que la candidatura no ha sigut validada per la organització.

7. Qui guanya aquest premi de la millor campanya?

Un jurat serà l’encarregat d’escollir la millor campanya. Els paràmetres de valoració i la seva puntuació estan especificats a les bases del concurs.

8. Quan rebrà el centre educatiu  el contenidor per a la recollida selectiva de piles a l’escola?

Tots els centres educatius que s’hagin inscrit en el concurs i així ho hagin sol·licitat dins del formulari d’inscripció, rebran en un termini màxim de 7 dies laborables, un contenidor Apilo de recollida selectiva de piles i acumuladors portàtils i/o la seva carcassa.

9. On s’ha de posar el contenidor dins del centre?

Per tal d’agilitzar el treball de recollida i pesatge, el/els contenidors hauran d’estar en plantes baixes (entrada del centre, a peu de carrer…) no en pisos superiors ja que un contenidor ple té una capacitat aproximada de 90 kg.

10. Quines piles es poden dipositar al contenidor?

Són objecte del concurs les piles i acumuladors portàtils. Es consideren piles i acumuladors portàtils qualsevol pila, pila botó, acumulador o bateria que pugui portar-se amb la mà i no sigui industrial ni d’automoció, com ara les piles botó i estàndard i els acumuladors utilitzats en telèfons mòbils, càmeres de vídeo i eines portàtils.

11. Què s’ha de fer si el contenidor s’omple abans de la data prevista per a la recollida?

Si el contenidor s’omple abans del 30 de març de 2020,  s’ha de contactar amb OFIPILAS trucant al telèfon 900103138 o enviant un correu electrònic a apilo@ofipilas.es, en què cal que especificar que participeu en el concurs Apilo i demanar un contenidor addicional, en el termini de 7 dies laborables, OFIPILAS us el portarà perquè hi continueu acumulant piles fins a la data prevista de recollida de totes les piles per al vostre centre.

12. Si no es demana contenidors addicionals puc seguir recollint?

No es recolliran i no formaran part d’aquesta promoció, piles i acumuladors que no estiguin en el contenidor (per exemple, en bosses o capses).

13. Com se sap quantes piles s’han recollit?

La recollida es realitzarà per un transportista autoritzat, que realitzarà UNA ÚNICA recollida. La recollida es realitzarà entre el 15 i el 30 d’abril de 2020. Els centres educatius seran avisats prèviament del dia de recollida (amb un marge aproximat de 2 dies hàbils).

Es pesaran els quilos acumulats IN SITU, anotant-los en un albarà en el mateix moment, del qual se’n farà una còpia que serà entregada al centre amb el resultat del pesatge.

14. Com se sap si un centre és guanyador?

Els organitzadors es posaran en contacte amb els centres educatius guanyadors i els informaran del procediment pel qual es realitzarà el lliurament dels premis, abans de la finalització del curs escolar.

Així mateix, es comunicarà de forma pública els centres educatius guanyadors del concurs en aquesta web i en els altres suports que els organitzadors considerin adequats per donar a conèixer el concurs.

15. I un cop finalitzi el concurs, què?

Un cop vinguin a buscar el/s contenidor/s per pesar, si  el centre vol en poden deixar un de buit, de forma que el contenidor Apilo es quedarà al centre educatiu perquè pugueu continuar recollint piles i acumuladors portàtils. En aquest cas, s’habilitarà un accés en línia d’OFIPILAS per sol·licitar la retirada del contenidor ple fora de concurs.

  Avís legal | Accessibilitat | © Agència de Residus de Catalunya