Aquesta pàgina fa servir cookies per tal de millorar l'experiència de l'usuari. Per continuar navegant has d'acceptar la nostra política de cookies.

Més informació…   Accepta

FAQs

EL CONCURS APILO TORNA AQUEST CURS ESCOLAR 2023-2024

Quan comença i acaba el concurs?

El concurs comença el dia 21 de novembre de 2023 i finalitzarà el 19 d’abril de 2024.

Què ha de fer un centre educatiu per participar-hi?

Per participar al concurs cal fer la inscripció utilitzant el formulari d’inscripció, que estarà obert del 21 de novembre de 2023 i es tancarà el dia 12 de gener de 2024, i rebreu un correu de confirmació que es genera automàticament al correu electrònic que heu indicat en el mateix formulari. Encara que l’escola hagi participat en d’altres edicions cal fer aquesta inscripció.

Com pot un centre educatiu optar a les activitats del Taller i/o el conta-contes?

En el moment de fer la inscripció heu d’indicar que hi voleu optar i indicant el nombre d’alumnes.

El criteri de selecció serà per estricte ordre de petició i amb prioritat per als centres educatius que no hagin rebut l’activitat en edicions anteriors. Les activitats es realitzaran entre el 9 de gener i el 31 de maig de 2024.

Quins premis es donaran en aquesta edició?

  • Mil cinc cents euros (1.500 €) per al centre educatiu que reculli més piles i acumuladors portàtils per alumne de:  L’Àmbit de Barcelona I (Comarques: Baix LLobregat, Vallès Occidental i Vallès Oriental).
  • Mil cinc cents euros (1.500 €) per al centre educatiu que reculli més piles i acumuladors portàtils per alumne de: L’Àmbit de Barcelona II (Comarques: Barcelonès i Maresme).
  • Mil cinc cents euros (1.500 €) per al centre educatiu que reculli més piles i acumuladors portàtils per alumne de: L’Àmbit del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre (Comarques: Alt Camp, Baix Camp, Baix Ebre, Conca de Barberà, Montsià, Priorat, Ribera d’Ebre, Tarragonès i Terra Alta).
  • Mil cinc cents euros (1.500 €) per al centre educatiu que reculli més piles i acumuladors portàtils per alumne de: L’Àmbit de les comarques Centrals i Penedès (Comarques: Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Penedès, Berguedà, Garraf, Lluçanes, Moianès, Osona i Solsonès).
  • Mil cinc cents euros (1.500 €) per al centre educatiu que reculli més piles i acumuladors portàtils per alumne de: L’Àmbit de les comarques Gironines (Comarques: Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, Ripollès i Selva).
  • Mil cinc cents euros (1.500 €) per al centre educatiu que reculli més piles i acumuladors portàtils per alumne de: L’Àmbit de Ponent i Alt Pirineu – Aran (Comarques: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d’Urgell, Segarra, Segrià, Urgell i Val d’Aran).

Com es calcula el ràtio per alumne?

El còmput total a l’efecte de designar els centres educatius guanyadors resultarà de dividir els quilos de piles i acumuladors portàtils recollits entre el nombre total d’alumnat registrat al centre. En cas d’empat entre els centres educatius, el premi es repartirà en parts iguals.

Hi ha alguna condició per guanyar el premi?

Amb l’objectiu del propi concurs APILO de fomentar el coneixement i la recollida selectiva de piles i acumuladors portàtils entre l’alumnat i les seves famílies s’han incorporat dues condicions a les bases del concurs per tal de promoure més diversitat de centres guanyadors i alhora evitar un emmagatzematge durant anys als centres.

Les condicions són:

  • Que el centre educatiu no guanyés un premi a l’edició immediatament anterior (any 2023)
  • Que el centre educatiu participés a l’edició immediatament anterior (any 2023)
    Aquesta condició no s’aplicarà als centres que participin per primera vegada al concurs APILO

Quan rebrà el centre educatiu el contenidor per a la recollida selectiva de piles a l’escola?

Tots els centres educatius que s’hagin inscrit en el concurs i així ho hagin sol·licitat dins del formulari d’inscripció, rebran en un termini màxim de 7 dies laborables, un contenidor Apilo de recollida selectiva de piles i acumuladors portàtils i/o la seva carcassa.

On s’ha de posar el contenidor dins del centre?

Per tal d’agilitzar el teball de recollida i pesatge, el/els contenidors hauran d’estar a peu de carrer. No en pisos superiors ja que un contenidor ple té una capacitat aproximada de 90 kg.

Quines piles es poden dipositar al contenidor?

Són objecte del concurs les piles i acumuladors portàtils. Es consideren piles i acumuladors portàtils qualsevol pila, pila botó, acumulador o bateria que pugui portar-se amb la mà i no sigui industrial ni d’automoció, com ara les piles botó i estàndard i els acumuladors utilitzats en telèfons mòvils, càmeres de vídeo i eines portàtils.

Què s’ha de fer si el contenidor s’omple abans de la data prevista per a la recollida?

Si el contenidor s’omple abans del 22 de març de 2024, s’ha de contactar amb OFIPILAS trucant al telèfon 900103138 o enviant un correu electrònic a apilo@ofipilas.es, en què cal especificar que participeu en el concurs Apilo i demanar un contenidor addicional, en el termini de 7 dies laborables, OFIPILAS us el portarà perquè hi continueu acumulant piles fins a la data prevista de recollida de totes les piles per al vostre centre.

Si no es demana contenidors addicionals puc seguir recollint?

No es recolliran i no formaran part d’aquesta promoció, piles i acumuladors que no estiguin en el contenidor (per exemple, en bosses o capses).

Com se sap quantes piles s’han recollit?

La recollida es realitzarà per un transportista autoritzat, que realitzarà UNA ÚNICA recollida. La recollida es realitzarà entre el 8 d’abril i el 19 de maig de 2024. Els centres educatius seran avisats prèviament del dia de recollida (amb un marge aproximat de 2 dies hàbils).

Es pesarn el quilos acumulats IN SITU, anotant-los en un albarà en el mateix moment, del qual se’n farà una còpia que serà entregada al centre amb el resultat del pesatge.

Com se sap si un centre és guanyador?

Els organitzadors es posaran en contacte amb els centres educatius guanyadors i els informaran del procediment pel qual es realitzarà el lliurament dels premis, abans de la finalització del curs escolar.

Així mateix, es comunicarà de forma pública els centres educatius guanyadors del concurs en aquesta web i en els altres suports que els organitzadors considerin adequats per donar a conèixer el concurs.

I un cop finalitzi el concurs, què?

Un cop vinguin a buscar el/s contenidor/s per pesar, si el centre vol en poden deixar un de buit, de forma que el contenidor Apilo es quedarà al centre educatiu perquè pugueu continuar recollint piles i acumuladors portàtils. En aquest cas, s’habilitará un accés en línia d’OFIPILAS per sol·licitar la retirada del contenidor ple fora de concurs.

  Avís legal | Accessibilitat | © Agència de Residus de Catalunya