Aquesta pàgina fa servir cookies per tal de millorar l'experiència de l'usuari. Per continuar navegant has d'acceptar la nostra política de cookies.

Més informació…   Accepta

Comunicat escoles

Concurs: Les piles, a l’Apilo de l’escola

Benvolguts/udes,

La normativa europea i estatal estableix que a partir de l’any 2015 s’ha de recollir un 45% de les piles i acumuladors portàtils que surten al mercat. Actualment a Catalunya només recollim el 34%. Per tant, per complir amb la normativa hem d’incrementar la recollida selectiva de piles de forma significativa. Davant aquest important repte, l’Agència de Residus de Catalunya, amb el finançament dels productors de piles i acumuladors (mitjançant el Sistemes Integrats de Gestió, SIG), duu a terme una campanya de comunicació adreçada als ciutadans i als comerços, i que ara s’amplia als centres educatius.

Per tal d’aconseguir aquest important increment en la recollida selectiva de piles i acumuladors portàtils, la participació dels centres educatius es considera cabdal.

Per això la campanya inclou un concurs de recollida de piles Les Piles, a l’Apilo de l’Escola entre centres educatius, amb tres premis de 2.500 €, 1.500 € i 1.000 €, per als tres centres que recullin més piles per alumne en el període d’un mes. Podeu consultar les bases del concurs.

La participació en el concurs requereix la inscripció prèvia del centre mitjançant aquest formulari. La data límit per inscriure-s’hi és el proper 13 de març del 2015.

A partir del 7 d’abril, els centres inscrits en el concurs rebran un contenidor Apilo on podran recollir piles i acumuladors portàtils durant un mes.

container-apilo

Transcorregut aquest període, un transportista autoritzat recollirà les piles acumulades i el contenidor es quedarà al centre perquè pugui continuar recollint piles i acumuladors de forma selectiva. Si el centre ja disposa d’un servei de recollida selectiva podrà continuar amb aquest servei. En cas contrari, podrà sol·licitar un servei gratuït de recollida selectiva de piles, en el mateix formulari d’inscripció al concurs.

A més del concurs, la campanya preveu impartir xerrades formatives als alumnes de cicle superior de primària, a les 100 primeres escoles que ho sol·licitin de forma expressa, en el formulari d’inscripció al concurs. Aquests centres també rebran recopiladors de piles perquè puguin ser distribuïts a les famílies del centre, per tal de facilitar-los l’emmagatzematge de piles als seus domicilis.

 

ContenedorSuper

La campanya també inclou diversos recursos de suport, que s’aniran posant a disposició de tots els centres al web www.apilo.cat.

Animeu-vos a participar en aquesta campanya. La vostra col·laboració és molt necessària i recordeu que la data límit d’inscripció és el 13 de març del 2015.

 

  Avís legal | Accessibilitat | © Agència de Residus de Catalunya